nieuws

Avéro maakt sectorpremies WIA bekend

Archief

Avéro heeft besloten de WIA-sectorpremies voor alle productvarianten gelijk te houden.

Zo bedraagt voor de sector Groothandel 2 de premie bij een 2% geïndexeerde uitkering 0,17% van de loonsom en bij een niet geïndexeerde uitkering 0,14% van de loonsom.
Dit geldt voor alle productvarianten, waaronder WGA Hiaat, WIA Excedent, WIA Aanvulling en Loonderving.
WIA-Ongevallen
Daarnaast heeft de verzekeraar het WIA-assortiment uitgebreid met een WIA-ongevallenverzekering. Deze verzekering verstrekt bij arbeidsongeschiktheid van de werknemer een eenmalige uitkering, die afhankelijk is van de mate van arbeidsongeschiktheid. Zo bedraagt bij een arbeidsongeschiktheid van 0-35% het uitkeringspercentage van het brutoloon 0%. Bij 35-45% arbeidsongeschiktheid is de uitkering 28%, bij 45-55%: 35%; bij 55-65%: 42%; bij 65-80%: 50,75% en bij meer dan 80%: 70%.

Reageer op dit artikel