nieuws

Avéro lanceert studiepolis

Archief

Achmea-dochter Avéro Leven heeft het Kinderspaarplan op de markt gebracht. De studieverzekering is een variant op het Vermogensgroeiplan (VGP) van de maatschappij.

Het Kinderspaarplan stelt (groot)ouders in staat te sparen voor de studie of stage van hun (klein)kinderen tot 15 jaar. De maandpremie bedraagt minimaal f 50 of een veelvoud van f 25 tot maximaal f 150 met het oog op de fiscale vrijstelling van het schenkingsrecht (maximaal f 1.800 per jaar). De inleg kan tussentijds worden verhoogd of verlaagd. Tot twee jaar na aanvang kan de inleg zonder een nieuwe gezondheidsverklaring worden verhoogd.
Presto Mixfonds
De premies worden belegd in het Presto Mixfonds (aandelen, obligaties en deposito’s), een van de acht VGP-fondsen. Het percentage dat feitelijk wordt belegd (=allocatiepercentage) bedraagt 97,5%.
Het levenproduct kan worden uitgebreid met de verzorgersclausule: bij overlijden van een van de ouders (de verzorger) neemt de maatschappij de premiebetaling voor haar rekening.
De looptijd van het product is minimaal vijftien en maximaal twintig jaar. De uitkering is vrij op naam van het kind. Bij een inleg van f 50 respectievelijk f 150 per maand en een rendement van gemiddeld 4,6% per jaar bedraagt het kapitaal na twintig jaar f 15.173 respectievelijk f 49.512.
De afsluitprovisie voor het intermediair bedraagt 5% van het (garantie)kapitaal.
De nieuwe studieverzekering van Avéro Leven.

Reageer op dit artikel