nieuws

Avéro komt met hypotheek voor vakantiewoningen

Archief

Avéro Achmea heeft de Recreatiehypotheek geïntroduceerd. Het product is gericht op vakantiewoningen in Nederland en heeft als belangrijkste kenmerk dat de huurinkomsten uit de woning worden meegeteld bij het bepalen van de maximale hypotheek.

De Recreatiehypotheek wordt verstrekt bij een minimale vrije verkoopwaarde van e 90.000, waarbij het maximale hypotheekbedrag 90% van de executiewaarde bedraagt. Bovendien moet het gedeelte boven de 60% in twintig jaar worden afgelost.
Wordt de vakantiewoning verhuurd, dan worden de huurinkomsten volledig meegeteld bij het bepalen van de financiering. Overigens kan de hypotheek niet worden gesloten bij permanente verhuur of bewoning en bij mobiele chalets. De klant betaalt een renteopslag van 0,2%.
Avéro ziet wel brood in een hypotheek voor vakantiehuizen, want uit CBS-cijfers blijkt dat het aantal recreatiewoningen de afgelopen tien jaar met 35% is toegenomen. Ons land telt nu zo’n 90.000 vakantiewoningen. “De totale woningvoorraad is in dezelfde periode met circa 12% gegroeid. Tevens wordt er steeds meer in ‘eigen land’ gerecreëerd. De markt voor recreatiewoningen is dus een duidelijke groeimarkt waar goede mogelijkheden voor ons liggen.”
Zomeractie
Avéro Achmea heeft aan klanten die een hypotheek hebben met (3- of 12-maands) FlexiRente een mailing gestuurd met een overzicht van de huidige tarieven. Daarnaast is met een rekenvoorbeeld aangegeven of het voor de klant voordelig is om over te stappen op een langere renteperiode. Klanten konden binnen tien dagen het aanbod ingaan. “Normaal moet de klant de tarieven zelf bijhouden. Vanwege de vakantieperiode hebben wij dit nu als service aangeboden”, zegt marktmanager Hypotheken & Bank Louis Ringnalda. “Bij de voorganger van de FlexiRente, de Opstaprente, lichtten wij de klant altijd in over rentewijzigingen. Dat leverde voor ons een zodanig renterisico op dat wij zijn overgegaan op de FlexiRente, waarbij de klant zelf de wijzigingen in de gaten moet houden.”

Reageer op dit artikel