nieuws

Avéro komt met direct ingaande beleggingslijfrente

Archief

In lijn met het Vermogensgroeiplan heeft Avéro de Vermogensgroei Lijfrente geïntroduceerd, een direct ingaande lijfrente in beleggingseenheden.

Het product is bedoeld voor expirerende kapitaalverzekeringen (oud regime), saldolijfrenten en stamrechtverzekeringen. De koopsom – allocatiepercentage 96% – kan in zeven verschillende Avéro-fondsen worden belegd: in drie aandelenfondsen, drie gemengde fondsen en het Stallingsfonds (deposito’s). Het overhevelen van gelden van het ene naar het andere fonds is gedurende de gehele looptijd kosteloos.
Flexibiliteit kent het product verder in de hoogte van de maandelijkse uitkeringen (binnen fiscale grenzen) en in de overlijdensdekkingen (vijf). Avéro wil de houder van een Vermogensgroei Lijfrente maximaal rendement bieden via het zogeheten MaandProfijtPrincipe. Dit houdt in dat aan het einde van iedere maand de lijfrente-uitkeringen rechtstreeks en naar evenredigheid uit de ‘pot’ worden gehaald. De rest van het vermogen kan zo blijven renderen, terwijl de klant door dit principe geen ‘tijdelijke lijfrente’ hoeft in te kopen en dus geen extra kosten maakt.
De provisie voor de Vermogensgroei Lijfrente bedraagt 1,5% van de koopsom.

Reageer op dit artikel