nieuws

Avéro hevelt ‘spaarders’ over naar universal-life

Archief

Avéro is een uitgebreide actie gestart om zo veel mogelijk houders van een traditionele spaarverzekering over te hevelen naar het universal-lifeproduct Vermogensgroeiplan.

Deze maand ontvangen de 25.000 houders van een garantieverzekering een envelop van Avéro, waarin de Friese maatschappij uitnodigt tot het omzetten van de traditionele spaarverzekering in een Vermogensgroeiplan. Avéro heeft het intermediair vooraf geconsulteerd over de actie: uit een telefonische enquête bleek dat de tussenpersonen massaal achter de omzettingsactie staan. Bij de actie zijn een kleine achthonderd tussenpersonen betrokken.
De actie ‘Van traditioneel naar universal-life’ begint in de eerste week van oktober met een proef onder de klanten van vijf tussenpersonen. Avéro inventariseert de dan opkomende vragen en problemen en wil de grote omzetting in de laatste twee weken van oktober laten plaatsvinden.
Bonus
In de envelop vindt de klant een persoonlijk overzicht met het gegarandeerde kapitaal van de huidige verzekering en de mogelijke eindwaarde van het Vermogensgroeiplan. Avéro wil de polishouders over de streep trekken door de omzetting kosteloos te laten verlopen. Sterker nog, de Achmea-dochter geeft een bonus van 2,3% op de tot nu toe opgebouwde waarde.
Het mailpakket bestaat verder nog uit een folder over het Vermogensgroeiplan, de brochure Code Rendement & Risico en een portvrije retourenvelop.
Avéro zegt nog geen idee te hebben van het aantal omzettingen. “Je weet niet in welke mate mensen vast willen houden aan garantiebedragen. We weten dus ook nog niet wat de omvang gaat worden van de bonusuitkeringen”, aldus Rob van Diepen, adjunct-directeur Leven/Hypotheken.
De inhoud van het mailpakket van Avéro.

Reageer op dit artikel