nieuws

Avéro heeft nu ook beleggingsrekening

Archief

Avéro Achmea biedt klanten van tussenpersonen nu ook de mogelijkheid om te beleggen via de beleggingsrekening van de verzekeraar. Fondsen van Avéro zelf en van de Luxemburgse Achmea-dochter Banque Colbert staan de belegger ter beschikking.

Avéro Achmea prijst zichzelf aan door te stellen dat het bedrijf zowel ervaring heeft met bancaire transacties als met beleggen. Onder de eerste categorie vallen sparen, geld opnemen, geld storten en automatische incasso. Onder de tweede categorie valt de beleggingsexpertise van Banque Colbert (Evolution-fondsen) en Avéro zelf. In totaal wordt binnen Achmea voor f 120 miljard aan vermogen beheerd.
De vijf Evolution-fondsen zijn bestemd voor de actieve belegger, die daarmee zijn aandelenbeleggingen kan laten switchen tussen de geografische gebieden Nederland, België, Duitsland en Frankrijk of het sectorfonds ICT. De wat behoudende belegger zou zijn geld moeten steken in vijf fondsen van Avéro (drie aandelen, één obligatie en één mix). Zowel voor de Avéro-fondsen als de Evolution-fondsen moeten aankoopkosten worden betaald: bij Avéro 2,5% en bij Evolution 5%. Bij Avéro zijn voorts nog 0,5% verkoop- en switchkosten verschuldigd en wordt bij de aan- of verkoopkoers een op- of afslag van 1,5 gerekend.
Onder meer via de internetsite www.averoachmea.nl zijn de koersen van de fondsen te volgen. Het intermediair kan een beloning tegemoet zien van 2% over de inleg in de beleggingsfondsen en jaarlijks 0,3% over de waarde van de portefeuille.

Reageer op dit artikel