nieuws

’Avéro grootste intermediaire zorgverzekeraar‘

Archief

In de slag om de zorgmarkt is Achmea de grote winnaar geworden

Het concern zag het aantal ziektekostenverzekerden de afgelopen maanden met 430.000 toenemen, evenveel als Agis verloor. De grootste winst is er voor intermediairverzekeraar Avéro, die de portefeuille ruim heeft verdubbeld van 227.000 tot 470.000 verzekerden. “Avéro is hierdoor de grootste intermediaire zorgverzekeraar.” Achmea dankt haar groei verder aan “de traditioneel sterke positie van Zilveren Kruis in de collectieve markt”; ook Avéro rept van “een grote groei via collectiviteiten”. De “collectiviseringstendens” leidde tot een lichte daling bij FBTO, terwijl Interpolis in samenwerking met Rabobank circa 110.000 nieuwe klanten binnenhaalde. Achmea telt nu in totaal meer dan 3,3 miljoen zorgverzekerden.

Reageer op dit artikel