nieuws

Avéro en Marsh in nieuw woonconcept

Archief

Avéro Achmea en Marsh Nederland hebben in samenwerking met de Haagse projectontwikkelaar Soliflex een concept voor kopers van huurwoningen in de markt gezet. Het nieuwe concept dat ‘Zorgloos Wonen’ is gedoopt, beoogt de (financiële) risico’s tot een minimum te beperken. 

Zorgloos Wonen is een idee van Soliflex Comforts, ook eigenaar van Comfort Corporatie Hypotheken en adviesbureau Kosmopolis. Het woonconcept omvat een spaarhypotheek gecombineerd met een betaal- en spaarrekening van Avéro Achmea. Marsh Nederland begeleidt de koper van de huurwoning. Op de rekening worden maandlasten, fiscale teruggave en spaarrente gestort; het spaartegoed wordt benut voor de betaling van hypotheekrente en leven-, opstal- en aov-premies. De maandlasten worden berekend op basis van hypotheeklasten, verzekeringspremies en onderhoudskosten tijdens de looptijd van de hypotheek (twintig tot dertig jaar). 
De koper van de huurwoning mag aangeven hoeveel hypothecaire schuld aan het eind van de looptijd wordt overgehouden: 0%, 15% of 30%. Om in aanmerking te komen voor het woonconcept mag de koper een belastbaar jaarinkomen tot € 30.000 hebben en niet ouder zijn dan 46 jaar. Oudere kopers krijgen in plaats van een spaarhypotheek een annuïteitenlening (50%) en aflossingsvrije hypotheek (50%) aangeboden.

Reageer op dit artikel