nieuws

Avéro en Aegon dragen BAE- portefeuille ongevraagd over

Archief

Avéro Leven en Aegon Zakelijk hebben een deel van de portefeuille van de BAE-groep per abuis overgedragen aan andere agentschappen (o.m. Kamerbeek/Nedasco).

“Het ongedaan maken van deze fouten duurt nu al maanden”, aldus BAE-directeur André Bastiaans. “Het heeft niets met automatisering te maken. Mensen hebben gewoon niet goed gelezen. In het geval van Aegon is de hele zakelijke portefeuille in plaats van een deel overgeheveld naar Kamerbeek/Nedasco. Bij Avéro betreft het een kleine tweehonderd posten, bij Aegon loopt het in de honderden posten. De administratiekosten lopen in de duizenden guldens.”
Erg uitgedund
BAE-groep kwam er achter doordat de portefeuille opeens “wel erg uitgedund was”. Ook de klant hing aan de lijn. “Die kreeg een factuur voor het goede bedrag, met hetzelfde dossiernummer, maar met de verkeerde tussenpersoon erbij. Een gevolg hiervan kan zijn dat de klant niet meer verzekerd is als hij de premie niet betaalt doordat de factuur niet klopt die hij toegestuurd heeft gekregen.”
Jan Arie van Barneveld, directeur Avéro Leven geeft de domheid volmondig toe. “Ik ben nu pas op de hoogte gesteld. Het is al die tijd op afdelingsniveau blijven hangen. Het is erg slordig en het wordt op zeer korte termijn opgelost.”
Aegon spreekt bij monde van woordvoerder Steven Gelder van een “heel vervelende vergissing”, maar zegt de fout inmiddels hersteld te hebben.
Bastiaans in een reactie: “Dit is onmogelijk, ze kunnen hooguit zijn begonnen met de correctie.”

Reageer op dit artikel