nieuws

Avéro Bank lanceert derde beleggingsfonds

Archief

Avéro Bank heeft begin deze maand het Avéro Aandelenfonds op de Amsterdamse beurs geïntroduceerd.

Na het Avéro Mixfonds en het Avéro Groeifonds die drie jaar geleden van start zijn gegaan, is dit het derde beleggingsfonds van Avéro Bank. Volgens de Achmea-dochter is het nieuwe fonds “op verzoek van een aantal tussenppersonen ontwikkeld”.
Nieuw aan het Avéro Aandelenfonds is dat de ingelegde gelden uitsluitend belegd worden in beursgenotereede ondernemingen. Dit in tegenstelling tot de andere twee fondsen. Bij het Avéro Mixfonds wordt 80% belegd in obligaties en 20% in aandelen, bij het Avéro Groeifonds alleen in obligaties. Avéro Bank beschrijft het nieuwe product dan ook als een “interessant fonds voor beleggers met iets meer durf”.
Het Aandelenfonds dat overigens niet gekoppeld kan worden aan een levensverzekering, wordt alleen via het intermediair afgezet. Tijdens de introductieperiode, tot 1 september, brengt Avéro geen aankoopkosten voor deelname in rekening.

Reageer op dit artikel