nieuws

Avéro Achmea: meer ruimte voor intermediair in ‘Groot Zakelijk’

Archief

Avéro Achmea gaat de provinciale assurantiebemiddelaars meer ruimte in de bedrijvenmarkt geven, zodat ze voor een aantal risico’s minder snel een beursmakelaar hoeven in te schakelen. Het gaat hierbij om het verzekeren van risico’s met een verzekerde som vanaf e 10 mln in de productlijn Brand.

Avéro zegt met deze verruiming, onder meer door de benutting van eigen deskundigen op het terrein van co-assurantie, in te spelen op de beperkte tekencapaciteit in de zakelijk schademarkt. De niche ‘Groot Zakelijk’ komt nu beschikbaar voor de branches Brand en Aansprakelijkheid; in de loop van 2005 volgen Transport en Technische verzekeringen.
In de branche Brand gaat het om opstal-, inventaris- en bedrijfsschadeverzekering met een verzekerd belang vanaf e 10 mln. Voorwaarden in dit traject zijn onder meer: contractsduur van maximaal 36 maanden, inspectie van de te verzekeren objecten en een eigen risico van minimaal e 2.500. De premie is een kwestie van maatwerk, aldus Avéro. Bij Aansprakelijkheid gaat het om risico’s met een verzekerd bedrag hoger dan e 2,5 mln. Hierbij geldt een contractsduur van maximaal twaalf maanden, de premie dient minimaal e 2.500 te bedragen, bij een eigen risico van e 1.000.

Reageer op dit artikel