nieuws

Avéro Achmea komt met Werkmaterieel Service Pakket

Archief

Na een proef van acht maanden heeft Avéro Achmea het Werkmaterieel Service Pakket (WSP) gelanceerd, een combinatie van een allrisk werkmaterieelverzekering en een geïntegreerd opsporings- en opvolgingstraject.

Is er een machine gestolen die was uitgerust met een Tracking & Tracing zender, dan kan deze via een satelliet (GPS) worden gevolgd en gelokaliseerd. “Zo’n tweehonderd beveiligingsspecialisten, verspreid over het land, zorgen er vervolgens voor dat er een opsporings- en vervolgingstraject in gang wordt gezet. Er wordt automatisch digitaal aangifte van de diefstal gedaan en in samenwerking met de politie kan het verdwenen werkmaterieel dan veelal binnen 24 uur worden opgehaald en veiliggesteld”, aldus de Avéro woordvoerder.
Volgens de verzekeraar worden er in Nederland jaarlijks ongeveer 1.300 machines gestolen, die samen goed zijn voor een schadebedrag van _ 15 mln.
Tijdens de proef met het Werkmaterieel Service Pakket (WSP) zijn zestien ontvreemde machines, zoals minigraafmachines en heftrucks, met een totale waarde van _ 0,5 mln, teruggevonden. Het merendeel binnen 24 uur.
Bedrijven met WSP ontvangen van Avéro een premiekorting die kan oplopen tot 20%. Ook is de dekking bij diefstal uitgebreid. Zo is er geen eigen risico meer verschuldigd, wordt de huur van een vervangende machine vergoed en zijn nieuwe machines automatisch meeverzekerd.

Reageer op dit artikel