nieuws

Avéro Achmea introduceert verzekeringspakket voor VVE’s

Archief

Avéro Achmea heeft deze week een verzekeringspakket voor Verenigingen van Eigenaren geïntroduceerd: het VVE Zekerplan. Het pakket omvat verzekeringen voor gebouwen (inclusief glasdekking), aansprakelijkheid, rechtshulp en milieuschade.

Een bijzonder element, maar niet uniek, in het pakket is de aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders. “De bestuurder van een VVE kan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor financiële schade. Deze zogenaamde zuivere vermogensschade wordt niet gedekt door de eigen avp van een bestuurder.”
Taxaties
De vereniging kan haar gebouwen gratis laten taxeren. De kosten voor taxatie neemt Avéro, onder bepaalde voorwaarden, voor zijn rekening. De taxatie wordt uitgevoerd door taxatiebureaus die gelieerd zijn aan het Risico Reductie Plan van Avéro. Na de taxatie is het pand zes jaar lang niet onderverzekerd.
Vanaf twee verzekeringen wordt pakketkorting verleend, die kan oplopen tot 10%. Individuele leden van de VVE en andere bewoners van het pand genieten bij het sluiten van een particulier schadeverzekeringspakket 10% collectiviteitskorting.

Reageer op dit artikel