nieuws

Autoverzekering AXA uitgebreider en duurder

Archief

AXA verruimt per 1 oktober een aantal voorwaarden in de particuliere autoverzekering. Gelijktijdig gaan de WA- en cascopremies met 3,5% omhoog.

De belangrijkste wijzigingen hebben betrekking op de bonus-malusladder. Nieuwe verzekerden krijgen een extra bonustrede bij vier of meer schadevrije jaren. Daarnaast bereiken verzekerden die zonder schade rijden eerder de hoogste bonustrede van 80% premiekorting, doordat het aantal treden met 75% korting wordt verkleind van drie naar twee. De toeslag voor dieselauto’s wordt verlaagd van 20% tot 10%.
Naast de voorwaarden zijn de premies gewijzigd. Vanwege de inflatie en de hogere schadeherstelkosten gaan de WA- en cascopremies voor de autopolissen (zowel binnen als buiten het AXA Privé Pakket) volgende maand met gemiddeld 3,5% omhoog.
De premieverhoging die AXA eerder dit jaar voor een beperkt aantal polissen doorvoerde, is alleen gecommuniceerd aan volmachtkantoren. Zij werden in juli aangeschreven met het verzoek alle ‘oude’ autopolissen om te zetten naar het vernieuwde Privé Pakket. Voor polissen die nog tegen de oude tariefstelling lopen en niet zijn omgezet naar de nieuwe voorwaarden, is de premie al per augustus verhoogd.

Reageer op dit artikel