nieuws

Autoverzekeraars voorzien uitvoeringsproblemen bij invoering nieuwe

Archief

richtlijn

Verzekeraars aangesloten bij de Europese organisatie CEA bereiden een reactie voor op de nieuwe richtlijn voor automobilisten die ander EU-lidstaten bezoeken.
Volgens de regeling, zoals in het zogenaamde Rothley-rapport is vermeld, moeten wa-verzekeraars in elke EU-lidstaat een ‘bevoegde schade-agent’ benoemen die in geval van schade door de verzekerde automobilist de schaderegeling zou moeten verzorgen.
De nieuwe regeling gaat uit van het consumentenbelang en is het spiegelbeeld van het huidige groene-kaartsysteem.
Het Verbond van Verzekeraars heeft geen principiële bezwaren tegen de regeling, maar voorziet wel veel uitvoeringsproblemen, zoals het mandaat van de agent, het moment waarop hij wordt aangewezen, en de kosten.

Reageer op dit artikel