nieuws

Auto’s vaak te laat verzekerd

Archief

Bijna driekwart van de automobilisten heeft wel eens onverzekerd rondgereden, zo blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Diks

nl. Van deze 70% sluit uiteindelijk 72% de autoverzekering in de eerste maand, 23% doet dit na de eerste waarschuwing van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en 5% nog later of helemaal niet. Een veel genoemde reden voor het niet op tijd verzekeren is dat men toch nog niet met de auto gaat rijden of dat de auto in de garage staat. Vaak blijkt ook dat men eerst gaat shoppen voor de laagste premie en zo enkele dagen later pas een autoverzekering sluit. Marc Diks van Assurantiekantoor Diks vindt het een taak voor de overheid om het publiek via een postbus 51-spotje beter te informeren over de verzekeringsplicht.

Reageer op dit artikel