nieuws

Autopremie ZLM voor jongeren omhoog

Archief

Automobilisten jonger dan 24 jaar krijgen bij ZLM een premieverhoging van 10% aan de broek. Daarmee crëeert de Zeeuwse verzekeraar een apart tarief voor deze doelgroep.

De premieverhoging is doorgevoerd in verband met de grotere risico’s die jonge(re) automobilisten vormen voor de verzekeraars.
Volgens ZLM is zij daarmee goedkoper dan andere aanbieders. “Andere verzekeraars hanteren al jaren een opslag op de autopremies van minimaal 20% voor verzekerden tot 24 jaar”, aldus de ZLM.
De premies voor overige motorrijtuigenverzekeringen worden niet verhoogd. In geval van aanrijdingsschade aan een voetganger of fietser buiten de schuld van de bestuurder wordt de no-claimkorting niet verlaagd.
Stacaravans
De premie voor de verzekering van stacaravans is begin dit jaar in het gehele werkgebied van ZLM verlaagd. De nieuwe premie voor Zeeland en Noord-Brabant bedraagt negen promille per f 1.000 verzekerd kapitaal. Voor Brabanders is de verlaging het grootst: zij betalen nu drie promille per f 1.000 verzekerde som minder. De premies voor toercaravans en vouwwagens zijn niet gewijzigd.

Reageer op dit artikel