nieuws

Autopremie ZLM voor het zevende jaar niet omhoog

Archief

ZLM (140 medewerkers) zal voor het zevende achtereenvolgende jaar de premies voor de verzekering van motorvoertuigen (personenauto’s, bestel- en vrachtwagens, motoren, caravans, kamperauto’s en aanhangwagens) niet verhogen. Wel worden per 1 januari de voorwaarden van de personenautoverzekering aangepast. 

Wat wel wordt aangepast, zijn enkele dekkingsvoorwaarden van de autoverzekering. Zo wordt de maximumvergoeding bij pechhulp in het buitenland voor all-riskverzekerden wordt verdubbeld van € 125 tot € 250. Het gaat daarbij om extra kosten van noodhulp bij pech onderweg. Verder wordt het maximum van de nieuwwaarderegeling voor personenauto’s verhoogd van € 40.000 naar € 50.000.
Een forse premieverhoging ondergaat de wa-dekking voor zelfrijdende landbouwwerktuigen, zoals bietenrooiers, maïshakselaars en combines. De premiestijging varieert van 15% (agrarisch bedrijf) tot maximaal 40% (agrarisch loonbedrijf). De cascopremies wordt niet gewijzigd. Onveranderd blijven ook de premies voor heftrucks en tractoren. 

Reageer op dit artikel