nieuws

Autopolis Postbank een feit

Archief

Twee jaar na de eerste aankondiging is de autoverzekering van Postbank een feit. Klanten kunnen, mits zij over een girorekening beschikken, op de website een premieberekening maken en een polis sluiten.

Alle overige consumenten worden voor een premieberekening verwezen naar een 0900-nummer. Marketingdirecteur Hans Hagenaars zegt dat meer dan de helft van zijn 7,5 miljoen klanten met de Postbank Autoverzekering goedkoper uit is. “Wij kunnen dankzij de omvang van ons klantenbestand een belangrijk schaalvoordeel bieden. Dit maakt een scherpe premie mogelijk, die voor meer dan 60% van onze klanten een besparing ten opzichte van hun huidige autoverzekering oplevert.”
Naast de drie basisdekkingen biedt de Postbank optioneel een no-claimbeschermer en dekking voor inzittenden en rechtsbijstand. Daarnaast geeft Postbank aan klanten met een autopolis 10% korting op andere doorlopende schadeverzekeringen, zoals woon-, reis-, rechtsbijstand-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekeringen.
Wanneer klanten bij schade gebruikmaken van de aangewezen schadeherstelpartijen, vervalt het standaard eigen risico van _ 150. Zowel de schadebehandeling als de backoffice voor de Postbank Autoverzekering zijn uitbesteed aan Van Ameyde in Rijswijk. Het in de wacht slepen van dit contract betekent dat Van Ameyde de organisatie in korte tijd behoorlijk heeft moeten uitbreiden.
Dagvaarding
Risicodrager van de Postbank Autoverzekering is ING Insurance Services in Den Haag. Deze ING-dochter is door de Belgische intermediairorganisatie FVF (duizend leden) gedagvaard vanwege de autoverzekering die het concern in België op internet verkoopt. Volgens FVF maakt ING zich daarbij schuldig aan misleiding.
Op de site www.ingauto.be biedt de verzekeraar scherpe premies, maar die stijgen na een schadegeval tot 300%. “Bijzonder groot en uitzonderlijk in de sector”, zonder dat dit de klant helder wordt meegedeeld, zo luidt de kritiek.
Postbank benadrukt dat zijn autoverzekering een ander product is dan de polis die in België onder vuur ligt. “Een product dat overigens wel gewoon door de Belgische toezichthouder is getoetst”, is het commentaar dat van ING-zijde hierop wordt gegeven ‘hangende de juridische procedure’.
www.ingauto.nl
Aardig detail is dat er niet alleen een website ingauto.be bestaat, maar dat deze ook een Nederlands ‘zusje’ heeft: www.ingauto.nl. De site is momenteel ‘under construction’. De domeinnaam is eind januari geregistreerd. Niet door iemand van ING, maar door Peter Hoitinga, lid van het managementteam van Fortis-dochter Ditzo…
Hoe dat zo, meneer Hoitinga?
“Tja, ik heb een beetje de berichtgeving rond ING gevolgd en heb het adres, toen bleek dat die nog ‘vrij’ was, zelf geregistreerd. Maar ik heb er geen commerciële plannen mee, hoor! Ik ga hem ook weer opzeggen. Of wellicht eerst nog even een mailtje sturen naar ING…”

Reageer op dit artikel