nieuws

Autoglasherstelketen ACN ziet levenslicht

Archief

Onder de naam Autoruiten Combinatie Nederland (ACN) heeft sinds kort een nieuwe autoglas(herstel)keten het levenslicht gezien. Eind jaar wil dit netwerk samenwerken met diverse organisaties in West-Europa.

In de marketingorganisatie ACN in Beverwijk zijn de krachten van voorlopig 16 grote zelfstandig werkende autoruit-servicebedrijven gebundeld, die stuk voor stuk kunnen bogen op ruim tien jaar ervaring, zegt directeur R. van Soest, een van de initiatiefnemers. “Het is een logische stap op het juiste moment als je kijkt naar de marktontwikkelingen in ons land en daarbuiten. Met een versnippering van de markt is uiteindelijk niemand gediend.”
Binnen twee maanden moet het aantal vestigingen zijn gestegen tot 21. De autoglasherstelbedrijven zijn bereikbaar via het telefoonnummer (06-022.44.80) en werken bovendien tegen vaste prijzen. “Een novum in de autoglaswereld” zegt Van Soest.
Activiteiten ACN
De deelnemende vestigingen blijven zelfstandig actief binnen hun regio, maar hebben hun activiteiten op het gebied van met name marketing en promotie uitbesteed.
De ACN verzorgt verder de administratie, logistiek, inkoop, opleidingen, en acquisitie voor de bedrijven. Hun bijdrage in de kosten beloopt minimaal f 8.000 tot f 9.000 per jaar.
Voor het eind van dit jaar zal er volgens Van Soest een samenwerkingsverband moeten zijn ontstaan met organisaties van autoglasherstelbedrijven in België, Duitsland, Frankrijk, en het Verenigd Koninkrijk. “De bedoeling is dat cliënten zich ook in die landen tot de aangesloten herstelbedrijven kunnen wenden, waarna wordt afgerekend in het land van herkomst.”
Het correspondentie-adres van ACN is: postbus 3, 1940 AA Beverwijk. Tel. 02510 – 269.23/274.58 (fax).

Reageer op dit artikel