nieuws

Autoglasbranche: ‘NMa moet ook verzekeraars aanpakken”

Archief

De Vereniging van Autoglasspecialisten (Vasned) is van mening dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) niet alleen Carglass moet aanpakken, maar ook de verzekeraars waar dit reparatiebedrijf afspraken mee heeft.

De NMa bracht onlangs een voorlopig onderzoeksrapport uit waarin men kort samengevat de werkwijze van Carglass (prijsafspraken met verzekeraars) op basis van de mededingingswetgeving niet kan tolereren. Het NMa-rapport, dat ondanks het vertrouwelijke karakter binnen één dag na publicatie op straat kwam te liggen, dient als basis voor een mondelinge behandeling van de kwestie eind augustus. Indien de NMa daarbij inderdaad tot de conclusie komt dat de autoruitenspecialist de mededingingswet overtreedt, kan Carglass forse boetes tegemoet zien.
De Vereniging van Autoruitspecialisten Vasned, één van de partijen die een klacht indiende tegen Carglass bij de NMa, zou de NMa haar pijlen ook op de 53 betrokken verzekeraars moeten richten. “De verzekeraars waar Carglass contracten mee heeft gesloten, zijn goed op de hoogte van de markt-afschermende gevolgen hiervan en hebben dus net zo goed schuld. Het is teleurstellend dat de NMa verzekeraars desondanks buiten schot houdt”, zegt mr. Kenneth Defares, raadsman van Vasned.

Reageer op dit artikel