nieuws

Autobranche wil uitstel WFD

Archief

Bovag, RAI en de Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) willen dat de inwerkingtreding van de WFD nog tenminste zes maanden wordt uitgesteld. Zij pleiten hiervoor in een brandbrief aan minister Zalm en de financiële woordvoerders van de Tweede-Kamerfracties. “Als het door ons gevraagde uitstel niet wordt verleend, heeft dit tot direct gevolg dat het overgrote deel van de bij ons aangesloten bedrijven de (neven)activiteiten op het gebied van financieringen en verzekeringen moet beëindigen en deze pas maanden na inwerkingtreding van de WFD weer kan voortzetten”, aldus Bovag-directeur Koos Burgman. “Dit leidt tot een omvangrijke schade en verlies van marktpostie als de klanten hun financiële producten elders vandaan zullen halen.”

Bovag, RAI en VNA zeggen minstens zes maanden extra nodig te hebben om de leden goed te kunnen voorlichten over de gevolgen van de WFD. De dealers zelf hebben deze tijd ook hard nodig om de werkprocessen aan te passen en de status van verbonden bemiddelaar of aangesloten instelling te verkrijgen. Die is nodig om na invoering van de WFD verzekerings- en financieringsproducten te kunnen aanbieden. 
“Pas als de Vrijstellingsregeling definitief is, kunnen wij onze achterban inlichten en pas dan is het mogelijk voor de partijen in de markt om te starten met het opstellen van de benodigde overeenkomsten”, aldus de brandbrief. Ook vraagt men zich af of het werkelijk de bedoeling is dat een pomphouder een WFD-vergunning aanvraagt wanneer hij via een tankpas de klant maandelijks achteraf de benzine laat betalen… 
 

Reageer op dit artikel