nieuws

Autobeveiliging schrikt dieven af

Archief

Het beveiligen van auto’s tegen diefstal werpt vrucht af. Dit blijkt uit een bestandsvergelijking die is gemaakt in opdracht van de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM).

Uit de bestandsvergelijking, uitgevoerd door het RAI Datacentrum, blijkt dat vanaf medio 1993 tot op heden 156.352 auto’s zijn geregistreerd die zijn uitgerust met gecertificeerde beveiligingssystemen. Daarvan zijn er in die periode 495 gestolen (0,1% per jaar), aldus de SCM, een uitvoeringsorgaan van het Verbond van Verzekeraars.
Vorig jaar zijn er volgens de SCM 34.654 auto’s in ons land ontvreemd, ofte wel 0,6% van het wagenpark in ons land. Bij extrapolatie van het diefstalcijfer naar dit totale wagenpark, worden bij beveiliging van alle auto’s, er jaarlijks 7.000 gestolen, aldus de SCM.

Reageer op dit artikel