nieuws

Auto-expertise Van Ameyde begin 1996 naar CED Bergweg

Archief

Centrale Expertise Dienst Bergweg in Capelle a/d IJssel neemt van Bureau H.A. van Ameyde in Arnhem de activiteiten over op het gebied van auto-expertise.

De overname wordt geëffectueerd door de overdracht per 1 januari 1996 van het autoschaderegelingsbureau (92 medewerkers) van Van Ameyde aan CED Bergweg.
Komende maand praten de vakbonden en de directies van beide expertisebedrijven over de gevolgen van de overname.
Sociaal plan
De krachtenbundeling is ingegeven door de behoefte aan schaalvergroting, kostenbesparing, en efficiency. De verwachting is, dat enkele tientallen medewerkers zullen moeten afvloeien, aldus controller M.J. Monnee van Van Ameyde Groep. Met de vakorganisaties wordt onderhandeld over een sociaal plan dat de financiële gevolgen voor betrokken werknemers moet beperken.
De gecombineerde activiteiten op het gebied van auto-expertise (250 medewerkers) worden ondergebracht in een nieuwe onderneming, opgericht door CED Bergweg.
In deze organisatie, gevestigd wordt in het kantoor van CED Bergweg, krijgt de Van Ameyde Groep een minderheidsbelang. Beide expertisebedrijven zeggen in de bundeling van de krachten op het gebied van auto-expertise een garantie te zien voor continuïteit op lange termijn.

Reageer op dit artikel