nieuws

Audatex introduceert ‘pas’ voor schadestatistiek auto

Archief

Audatex Nederland heeft een ‘Schade Verleden Pas’ geïntroduceerd voor onder meer verzekeraars en expertisebureaus. De schadepas geeft recht op informatie over de schadestatistiek van een auto.

Sinds november 1992 heeft Audatex Nederland een databank opgebouwd, die vele honderdduizenden berekeningen bevat van schades aan motorvoertuigen die voor vergoeding onder de polis in aanmerking zijn gekomen. Acht van de tien voertuigschades die onder de polis zijn gedekt, worden berekend met het Audatex-calculatiesysteem.
De in de databank opgeslagen gegevens van voertuigen die schade hebben gehad, c.q. ‘total loss’ zijn verklaard, zijn nu opvraagbaar met behulp van de Schade Verleden Pas. “Twee keer dezelfde verzekeringsclaim indienen, en ‘omgekatte’ voertuigen en total loss verklaarde auto’s ter verzekering aanbieden, wordt veel moeilijker”, aldus Audatex.
Informatie via Amice
De databank-activiteiten voor het aanleveren van deze gegevens aan verzekeraars, expertisebureaus zijn gebundeld in Audatex Management Informatie Centrum (Amice). De informatie kan binnen enkele maanden via het Audacom-netwerk worden opgevraagd. Tot dan gebruikt Amice de fax voor het aanleveren van de informatie.
De schadepas is volgens Audatex Nederland handig bij het beoordelen van (lak)garanties en voorgaande reparaties. “De Schade Verleden Pas heeft in de afgelopen maanden in een praktijktest zijn nut bewezen voor onder meer de verzekeraars Aegon, Nationale-Nederlanden en KNMV, en het expertisebureau Sarex”, aldus Audatex.
Voor meer informatie: tel. 03404-358.00.

Reageer op dit artikel