nieuws

Atradius gaat fuseren met Spaanse aandeelhouder

Archief

Kredietverzekeraar Atradius gaat fuseren met het Spaanse Crédito y Caución, samen met Seguros Catalana Occidente voor 49,99% aandeelhouder in het van origine Nederlandse bedrijf.

De andere grote aandeelhouder in Atradius is Swiss Re (34,95%). Deutsche Bank heeft 12,73% in handen. De nieuwe combinatie zal op termijn een beursnotering gaan krijgen.
Wanneer de fusie zijn beslag krijgt, is nog niet duidelijk. De aandeelhouders zijn nog in gesprek over de voorwaarden voor het samengaan. Wel is zeker dat na afronding van de fusie Isidoro Unda Wilfried Verstraete zal opvolgen als bestuursvoorzitter. Verstraete, die wel adviseur blijft bij Atradius, heeft zijn functie deze week neergelegd; vice-voorzitter Peter Ingenlath neemt tijdelijk zijn taken over. Atradius boekte het eerste halfjaar _ 60 mln winst (+8%) en _ 620 mln (+3%) omzet. Nederlandse omzetcijfers worden niet bekendgemaakt.
Crédito y Caución boekte vorig jaar _ 361 mln premieomzet. Opgeteld bij de _ 1,06 mld van Atradius ontstaat een verzekeraar die met _ 1,42 mld omzet groter wordt dan de huidige wereldwijde nummer twee Coface (_ 1,22 mld). Euler Hermes is internationaal marktleider met _ 2,01 mld omzet.

Reageer op dit artikel