nieuws

Atradius en TVM stappen in kredietbewaking transport

Archief

Transport en Logistiek Nederland (TLN), TVM Intermediair en Atradius pakken het groeiende debiteurenrisico in deze sector aan met het aanbieden van kredietbewaking voor de hele transportbranche.

De organisaties hebben daartoe een overeenkomst getekend en de Stichting Kredietbewaking Transport opgericht. Door de smalle marges in de transportsector en het toegenomen aantal faillisementen verwachten de organisaties in een behoefte te voorzien.
“Vanuit onze achterban zijn er duidelijk signalen dat het debiteurenrisico een groeiend probleem is voor transportbedrijven en logistieke dienstverleners”, weet TLN-directeur Ron van ’t Schip. “Met kredietbewaking Transport kunnen ondernemers hun voordeel doen.”
Kredietbewaking Transport is uitsluitend voor leden van TLN. Zowel ‘eigen rijders’ als vervoersbedrijven met een omzet van boven de _ 1 mln komen ervoor in aanmerking. Voor de aangesloten transportbedrijven komt er een speciaal Debiteuren Informatie Systeem (DIS), gevuld met gegevens van de drie deelnemende organisaties, waarmee men individuele debiteurenrisico’s kan beoordelen en schadebeperkend kan werken. Voor DIS komen er koppelingen met diverse informatieleveranciers.
Laagdrempelig
“Doel van het geheel is het product kredietverzekering laagdrempeliger en toegangkelijker te maken”, zegt Bert Bruning van Atradius. “In de transportwereld is die zeker van toegevoegde waarde. Door deze samenwerking wordt er nu in eerste instantie al aan de poort geselecteerd met wie men zaken doet. Krijgt de ondernemer dan alsnog zijn geld niet, dan is hij daar tegen verzekerd.”

Reageer op dit artikel