nieuws

Atradius en het Chinese Sinosure werken samen

Archief

Atradius Dutch State Business, de Nederlandse staatskredietverzekeraar, en Sinosure, de Chinese staatskredietverzekeraar, hebben een samenwerkingsverklaring getekend.

Het doel is projecten in het buitenland te ondersteunen waarbij zowel Nederlandse als Chinese exporteurs zijn betrokken. Vaak hebben deze exporteurs dekking nodig tegen het risico van wanbetaling door hun afnemers of tegen politieke risico’s zoals oorlog en onteigening. Met deze samenwerkingsverklaring slaan Atradius en Sinosure de handen ineen om dekking te verlenen aan Chinese en Nederlandse exporteurs die samenwerken.
Johan Schrijver, directeur van Atradius Dutch State Business zegt hierover: “De regeling met Sinosure biedt mooie kansen voor Nederlandse exporteurs. Veel van hen hebben hun blik al op het buitenland gericht. Het is nu aanzienlijk makkelijker geworden om in China in te kopen en toch tegelijkertijd van onze dekking gebruik te maken. Deze mogelijkheid komt bovenop de al bestaande uitgebreide dekkingsmogelijkheden die Atradius biedt aan Nederlandse bedrijven die exporteren naar China.”

Reageer op dit artikel