nieuws

AssurMada kleurt Lowestoft oranje

Archief

Afgelopen weekend deed de AssurMada voor de negende maal het Engelse Lowestoft aan. Dankzij de twintig deelnemende zeiljachten voerde de kleur oranje twee dagen lang de boventoon in de lokale jachthaven.

De organisatie had de deelnemers met het oog op het WK Voetbal opgeroepen om zichzelf en de boten zo veel mogelijk te tooien met onze nationale kleur. Daaraan werd in groten getale gehoor gegeven.
Het Oranjegevoel werd op de zaterdagmiddag, na een partijtje golf, tijdelijk opzij gezet toen de Engelse voetballers in actie kwamen. Hun eerste WK-wedstrijd werd door de meeste AssurMada-gangers gevolgd in één van de overvolle pubs. Om op zondag de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Servië-Montenegro niet te missen, hadden zelfs enkele deelnemers het vertrek uit Lowestoft verplaatst van de ochtend naar de namiddag.
Het weer zat de zeilliefhebbers overigens, zoals wel vaker de laatste jaren, niet mee: zowel de heen- als de terugreis werd volbracht onder een blauwe hemel, maar zonder noemenswaardige wind. Dat noopte velen om, varend op de motor, tientallen liters diesel te verstoken. Volgens de eerste berichten heeft de sfeer aan de Engelse oostkust er echter niet onder geleden.
AM-polo.

Reageer op dit artikel