nieuws

AssurMada ’99 op weg

Archief

AssurMada ’99 op weg

Op het moment dat deze editie van AM verschijnt, is de tweede AssurMada bezig met de oversteek van de Noordzee (dit onder voorbehoud van zware storm of andere ellende). Het initiatief van Jean van Oosterhout (Royal Nederland) en Aad Remkes (Aon Nederland) heeft een mooi vervolg gekregen, want het aantal deelnemers was eind vorige week meer dan verdubbeld in vergelijking met de eerste editie vorig jaar: tot boven de vijftig. De assurantievloot, mede gesponsord door Assurantie Magazine bestaat uit elf schepen. Omdat ze toch al onderweg zijn, kunnen we nu wel vertellen dat Van Oosterhout een angstig avontuur beleefde tijdens zijn medio mei gehouden testmissie naar Lowestoft. Op de retourvaart naar ons land kreeg de pionier dusdanige problemen met zijn motor (die moet je als zeezeiler in bepaalde gevallen te hulp roepen), dat hij de kustwacht moest inschakelen. De reddingsboot bracht de gewenste uitkomst. “Het was alleen een beetje gênant dat een van mijn beste vrienden de meeste leden van Jachtclub Schiedam naar de haven heeft laten komen om hun kersverse voorzitter, vleugellam en op sleeptouw, de haven te zien binnenvaren”, aldus Van Oosterhout.
De Amersfoortse zoekt Yippies
De Amersfoortse valt de laatste tijd onder meer op door haar opvallende personeelsadvertenties (zie AM 7, pag. 23). Ze zoeken daar nu voor de afdeling AOV Collectief nieuwe acceptanten, geen Yuppies maar Yippies. Een Yip staat voor Young Insurance Professional.
Stad R’dam nu ook op shirt Excelsior
Stad Rotterdam is de komende twee (mogelijk drie) jaar shirtsponsor van de Rotterdamse voetbalclub Excelsior. Deze club fungeert als kweekvijver voor landskampioen Feyenoord, waarvan de verzekeraar hoofdsponsor is. Het nieuwe stadion van Excelsior krijgt de naam Stadion Stad Rotterdam Verzekeringen.
Letselcup naar Zeeland
De tweede editie van het voetbaltoernooi om de ABZ Letselcup is gewonnen door ZLM, dat in de finale met 1-0 won van het team ABZ 2. Aan het toernooi deden zestien teams mee van verzekeraars en andere instanties die betrokken zijn bij de regeling van letselschades. Titelverdediger kwam een puntje te kort om deel te kunnen nemen in de winnaarspoule.
Scheidend Audalet-voorman Marten de Bruine reikte de wisselbekker uit aan de aanvoerder van ZLM.
Spiegeltje, spiegeltje…
Kent u die ene tv-reclame van Reaal. Bij een bedrijf komt een medewerker binnen om zijn werkdag aan te vangen. In de hal worden hij geconfronteerd met een poster onder het motto ‘Medewerker van de maand’. Het gaat echter om een poster op een rolmechanisme, want als er een andere medewerker binnenkomt, wordt deze ook met zijn eigen beeltenis geconfronteerd. Dit bracht Reaal-medewerkster Berna Hazenbroek op het lumineuze idee om een spiegel met de tekst ‘Medewerker van de maand’ op te hangen bij de koffieautomaat.
Lustrum Assurantie Golf met topdeelname
Vandaag wordt op de banen van ‘Het Rijk van Nijmegen’ de twintigste Assurantie Golfdag gehouden. Dit lustrum mag zich in een grote belangstelling verheugen. Deden er vorig jaar 64 assurantiegolfers mee, dit lustrumjaar werd het maximum van 72 inschrijvingen vlot bereikt.
‘In of onder de carport’
Verzekeraars scheppen er soms behagen in om kostbare tijd te verbeuzelen aan ‘woordspelletjes’, blijkt uit het jaarverslag van de Ombudsman Schadeverzekering. Bij de afhandeling van een diefstalclaim onder de inboedelpolis ontspon zich een discussie over de vraag of een gestolen bromfiets ‘in’ of ‘onder’ de carport had gestaan. De verzekeraar die aanvankelijk het fenomeen ‘carport’ ten onrechte niet als een gebouw betitelde, vond dat de brommer onder de carport had gestaan. Derhalve kon de schade niet worden vergoed onder de inboedelpolisvoorwaarden. De Ombudsman, niet voor één gat te vangen, wendde zich met succes tot het Genootschap Onze Taal met de vraag of de uitdrukking ‘de bromfiets bevond zich in de carport’ acceptabel was. Desondanks weigerde de verzekeraar de schade te vergoeden, zij het nu met een ander argument. De conclusie van de Ombudsman liegt er niet om: “Voor dit type discussies zou toch eigenlijk in deze tijd geen ruimte meer mogen zijn. Ik kan mij heel wel voorstellen dat de consument dit soort taalspelletjes niet anders kan zien dan het tegen beter weten in afhouden van een schadeclaim.”
Afgelopen maandag hield de Kring van Pensioen Specialisten (KPS) een bijeenkomst onder de titel ‘Transparantie op de financiële markt’. Verzekeraars en tussenpersonen discussieerden over hete hangijzers als de Code Rendement en Risico. Journalisten werden echter geweerd. Lekker transparant!
Assurantie Hockey nu op 3 september
Hockeyers werkzaam in de assurantiebranche kunnen zich aanmelden voor de 1999-editie van het Assurantie Hockeytoernooi. Het evenement wordt gehouden op vrijdag 3 september, wederom op het complex van Klein Zwitserland aan de Klatteweg in Den Haag. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Jack Fanoy, tel./fax 070-514.44.95 (overdag 071-521.68.60). Positief
Na een stroom negatieve geluiden over Nuts is elk plusje welkom. Uit het Arbo Jaarverslag 1998 blijkt dat er in de sfeer van Ongewenste intimiteiten, Agressie en Geweld, geen enkele melding is binnengekomen.

Reageer op dit artikel