nieuws

Assurantievrouw Meijer naar zilver in Sydney

Archief

Assurantievrouw Meijer naar zilver in Sydney

Bij de roeiwedstrijden tijdens de Olympische Spelen in Sydney reikte de Nederlandse dames-acht naar het zilver. Een van de teamleden was Elien Meijer (30), die in het dagelijkse leven hoofd Particulieren Schadeverzekeringen bij Van Lanschot Assurantiën in Den Bosch is. Meijer is tien jaar geleden begonnen met het roeien. Het ging haar al snel voor de wind, want in 1994 veroverde zij – als lid van de ‘vier zonder’ – de gouden medaille bij de wereldkampioenschappen in Indianapolis (dus vandaar wellicht die affiniteit met het begrip ‘polis’).
In het personeelsblad van Van Lanschot had zij aangekondigd na ‘Sydney’ met de topsport te zullen stoppen. Het continu heen en weer gereis tussen het Brabantse land en trainingsplaats Amsterdam (op zes dagen per week twee keer per dag vice versa) trok wel een zware wissel. “De beperktheid van het leven van een topsporter begint me tegen te staan”, aldus Elien. Elien Meijer: twaalf keer per week heen en weer naar Amsterdam.
Ook het nieuwe ondernemen kampt met kinderziektes
‘Het nieuwe ondernemen’ gaat niet helemaal van een leien dakje. Op woensdag 13 september maakte Arie van den Ende tijdens de onthulling van Esperion (zie AM 18, pag. 49) tevens het bestaan van www.hetnieuweondernemen.nl bekend. Die internetsite moet een inspiratiebron voor ondernemers worden.
Vanaf 15 september zouden daar al waardevolle suggesties van meedenkende collega’s te vinden moeten zijn, zo hadden surfers op de site vernomen. Maar nieuwsgierigen moeten nog even geduld hebben, want ook in het nieuwe ondernemen komt er weleens een kink in de kabel. Een mailing aan achtduizend ondernemers die de site ‘aan de praat’ moeten helpen, heeft enkele weken vertraging opgelopen.Fortis-topman ziet zich als scheidsrechter
De nieuwe topman van Fortis, Anton van Rossum, verlangt van zijn medewerkers in Nederland en België dat zij niet in hokjes denken. Als hij mensen betrapt op nationalistisch gedrag, wil hij ze bijkans letterlijk terugfluiten, zo komt naar voren in een interview in het concernpersoneelsblad. “Ik heb voor 780 Belgische frank een zeer goede scheidsrechtersfluit, twee gele kaarten en een rode kaart aangeschaft”, laat Van Rossum weten.
Spanjaarden zien geen probleem in het aandikken van claim
Binnen Europa hebben Spanjaarden het meeste begrip voor mensen die een verzekeringsclaim aandikken. Niet minder dan 80% van de Spanjaarden is het eens met de uitspraak ‘Ik begrijp mensen die jarenlang hun verzekeringspremie betalen en dan bij een claim een beetje liegen’.
Dit is volgens het strategisch onderzoekbureau NFO Trendbox een ongekend hoge score, want in andere Europese landen is slechts gemiddeld 25% van de inwoners het eens met genoemde uitspraak. En Nederland dan? Dat is het braafste jongetje van de Europese klas. Slechts 14% van de bevolking zegt begrip te hebben voor een beetje gesjoemel. Ze zouden in een volgend onderzoek eens de vraag moeten stellen: ‘Mag je een beetje liegen bij een enquête?’Streppel (Aegon) is geluksvogel en ook ‘kansloos’
Jos Streppel (50) is de nieuwe financiële man in de raad van bestuur van Aegon. Sinds hij 27 jaar geleden bij de afdeling Beleggingen van de toenmalige verzekeraar Ennia binnenstapte, heeft hij tal van functies binnen het concern bekleed. In een interview met Aegonwise, het internationale personeelsblad van het concern, laat Streppel duidelijk naar voren komen, dat de factor toeval een grote rol in zijn loopbaan heeft gespeeld. De grootste kwaliteit die hem aan de top heeft gebracht noemt hij zelf ‘geluk’. “Daar moet ik eerlijk in zijn. Ik stond gewoon op het goede moment met mijn neus vooraan. Natuurlijk zie je achteraf ook wel dat je het goed gedaan hebt, maar geluk is zeker een factor”. Desgevraagd gaf hij Aegonwise ook enig inzicht in zijn persoonlijke levenssfeer. “Mijn leven draait om vrouwen: mijn vrouw en drie dochters. Hoe ik mij daar staande houd? Ik houd me helemaal niet staande thuis. Ik ben kansloos. Ik word daar ingepakt, compleet met strik erom. Daarom ben ik hier zo druk!”
Streppel: “Ik houd me helemaal niet staande thuis”.
Kohl wordt verzekeringsman
Oud-Bondskanselier Helmut Kohl, flink onder vuur genomen vanwege geldtransacties voor zijn partij, is door een verzekeraar gestrikt. Vermögensberatung AG heeft Kohl als voorzitter van de commissarissen aangesteld. Tegen een jaarsalaris van (omgerekend) een goede f 35.000 moet Kohl twee vergaderingen bijwonen, zo meldt Post Magazine. (vijfde kolom)
‘Benzinepompen kunnen zo langzamerhand beter brandstofjuweliers genoemd worden’. Adriaan Westerhof (Nivre) in de Register-Expert.

Reageer op dit artikel