nieuws

Assurantieverklaring bij rally’s met oldtimers vaak onjuist

Archief

Vanaf 1 januari zijn organisatoren van historische rally’s verplicht de WA-dekking van alle deelnemers te controleren aan de hand van een door de Fehac/KNAF opgestelde standaard ‘assurantieverklaring’, die wordt afgegeven door de tussenpersoon of verzekeraar.

In de praktijk blijken deze assurantieverklaringen vaak slordig en onjuist ingevuld. Wim van de Lagemaat van de commissie Historische Ritten en Rally’s van oldtimervereniging Fehac luidt de noodklok: “De praktijk leert dat tussenpersonen zich vaak niet volledig op de hoogte stellen van de exacte polisvoorwaarden van hun cliënt als ze de assurantieverklaring invullen”, meldt Van de Lagemaat. “In de uitsluitingclausules kan bijvoorbeeld zijn vermeld dat het dekkingsgebied tijdens deelname aan regelmatigheidsritten uitsluitend Nederland en aangrenzende landen is of dat de rit maar maximaal 24 uur mag duren, maar dit zien wij dan niet terug in de verklaringen.”
Van de Lagemaat wil tussenpersonen daarom nadrukkelijk waarschuwen om de polisvoorwaarden van iedere klant met een oldtimer goed na te kijken alvorens een assurantieverklaring af te geven. “Immers, als een assurantieverklaring wordt afgegeven met een onjuiste weergave van de polisvoorwaarden, dan loopt de tussenpersoon een serieus risico om aansprakelijk gesteld te worden als eventuele schade tijdens de rally niet gedekt blijkt te zijn.”
Tussenpersonen kunnen de standaard assurantieverklaring aanvragen of hierover informatie inwinnen via de website van de commissie www.historischerallys.nl.

Reageer op dit artikel