nieuws

Assurantietussenpersoon is favoriete hypotheekadviseur

Archief

Ruim 36% van de huizenbezitters met een hypotheek heeft hiervoor een adviseur ingeschakeld. De assurantietussenpersoon neemt met een score van maar liefst 54% de eerste plaats in.

De tweede en derde plaats worden respectievelijk ingenomen door de hypotheekadviesketens (36%) en de makelaar (6%). Dit blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Quest waaraan driehonderd hypotheekbezitters meewerkten.
Als belangrijkste motieven voor de keuze voor een hypotheekadviseur noemden de respondenten: kwaliteit van de advisering, het persoonlijke contact met de adviseur en de specialisatie van de instelling. De deskundigheid van de adviseur scoorde het hoogst. Of de adviseur dichtbij gevestigd is, vinden de hypotheekbezitters minder belangrijk.
Het overgrote deel van de hypotheekgevers, 74%, gaat voor een hypotheek echter niet naar een (assurantie)tussenpersoon, maar naar een bank of direct-writer. De eerste vijf plaatsen in de lijst van hypotheekaanbieders worden ingenomen door banken, waarbij de Rabobank veruit het grootste aandeel heeft.
Piek voorbij
Volgens Quest is de hausse van oversluitingen voorbij: slechts 2% van de respondenten wil dit jaar de hypotheek oversluiten. Ook het aantal tweede hypotheken zou volgens het onderzoeksbureau over zijn piek heen zijn. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 6%, zonder verhuisplannen, het plan heeft om dit jaar een tweede hypotheek te nemen.
Het rapport van Quest (f 4.900) is te bestellen op tel. 0294-41.59.22

Reageer op dit artikel