nieuws

Assurantieprovisie bij lokale Rabobanken 5% omhoog

Archief

De lokale Rabobanken hebben in de eerste helft van dit jaar de inkomsten uit assurantieprovisies met 5% vergroot tot _ 192 (182) mln. Het vorig jaar ingezette beleid om meer te doen aan cross-selling lijkt vruchten af te gaan werpen.

Dat beleid kwam uit de koker van Interpolis, dat de verkoop via de 1.300 lokale Rabobanken wilde optimaliseren. Dat heeft in de eerste zes maanden geleid tot een stijging van het aantal gesloten Alles-in-één-polissen met 24.000. Bovendien worden gemiddeld meer rubrieken gesloten dan voorheen. Verder werden 32% meer reispolissen verkocht via het bankkanaal. “Doordat meer hypotheken werden verstrekt, steeg ook het aantal gesloten overlijdensrisicoverzekeringen aanzienlijk.”
Het aantal via Rabobanken verzekerde MKB’ers steeg met 3%. Het aantal Bedrijven Compact-polissen nam toe tot 170.000 (168.000). “Extra aandacht voor startende ondernemers vertaalt zich in een groei van 15% van het aantal klanten in deze doelgroep.”
De Zorg Actief Polis leverde in het eerste halfjaar 102.500 verzekerden op.
Hypotheken
Rabobank meldt in het eerste halfjaar een stijging van de hypotheekportefeuille van 6% tot _ 145,6 mld. De rente-inkomsten groeiden tot _ 2.143 (2.095) mln, waarbij de bank aantekent dat de inkomsten uit boeterentes zijn gedaald. “De groei van de totale kredietverlening met 9% compenseerde de lagere marge.”
Het marktaandeel in hypotheken is sinds eind 2005 met 0,5% gegroeid, volgens eigen gegevens tot 19,4%. Dat succes schrijft Rabobank vooral toe aan een begin dit jaar gestart actieprogramma, waarin concrete speerpunten zijn benoemd om de contactfrequentie met de klant te verhogen en de klantgerichtheid te vergroten.
Obvion boekte eveneens 0,5% winst in marktaandeel (4,6%), onder meer vanwege de introductie van de Basis Hypotheek, die sinds maart voor _ 500 mln productie opleverde.

Reageer op dit artikel