nieuws

Assurantieman Jos Risseeuw honorair consul van Albanië

Archief

Eind 1993 bracht de Rotterdamse assurantiebemiddelaar Jos Risseeuw (37) een bezoek aan Albanië

Dat was in het kader van humanitaire hulpverlening. Vanzelfsprekend was hij geïnteresseerd in het verzekeringswezen bij de arme noorderbuur van Griekenland en zo raakte Risseeuw in contact met Insig, het enige verzekeringsbedrijf dat Albanië kende. Het vervolg: begin vorig jaar fungeerde Risseeuw, vennoot van assurantiekantoor City Insurance, als gastheer voor de leiding van het staatsbedrijf Insig. “Ze zijn hier acht dagen geweest en hebben bezoeken gebracht aan het Verbond van Verzekeraars, enkele maatschappijen, de onderwijsinstelling SVV en het CIS met het oog op het onderkennen van fraudes. Ze waren uitermate enthousiast over dit bezoek”, aldus Risseeuw. Toen hij afgelopen zomer opnieuw in Albanië op bezoek was, werd Risseeuw ontboden op het ministerie van buitenlandse zaken. Hem werd gevraagd of hij honorair consul wilde worden. “Ik voelde mij gevleid door dat verzoek, maar moest wel even goed nadenken voordat ik ‘ja’ kon zeggen.” Na rijp beraad kwam Risseeuw tot de slotsom, dat hij één dag per week kon vrijmaken voor deze onbezoldigde functie, mits hij enkele andere nevenactiviteiten zou afstoten. “Daarom moest ik stoppen met mijn activiteiten voor enkele humanitaire stichtingen en heb ik mijn functie van voorzitter van de Sectie MKB van de NBvA neergelegd. (Dat is nu Hans Soer uit Drachten geworden).” Risseeuw hoopt dat er zo spoedig mogelijk een Albanese ambassade in ons land kan worden geopend. “Dat is ook in mijn belang, want met het assurantiekantoor hebben wij het al druk genoeg”.

Reageer op dit artikel