nieuws

Assurantiekantoor verwacht veel van handel in Internet-adressen

Archief

Het laten vastleggen van domeinnamen op Internet is een interessante handel aan het worden, ook voor tussenpersonen. Jan Brokerhof van het gelijknamige NBVA-assurantiekantoor te Ede, verwacht er in de toekomst een aardige boterham mee te kunnen verdienen.

Sinds kort is het mogelijk om algemene termen te claimen als naam voor een website, zoals ‘www.verzekeringen.nl’. Voor slimme handelaren was dit het signaal om dergelijke algemene namen massaal vast te leggen bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) en ze vervolgens door te verkopen aan de hoogste bieder. Hoewel hij nog geen enkele domeinnaam verkocht zegt te hebben, verwacht tussenpersoon Brokerhof er in de toekomst aardig wat geld mee te kunnen binnenhalen.
Verbaasd
De voorraad van Brokerhof (te zien op www.domeinplein.nl) is indrukwekkend. Van www.abcspaarplan.com, www.allrisk.nl en www.assurantiekantoor.nl naar www.koopsompolis.nl en www.ziektekostenverzekering.nl. “Ik heb mij verbaasd over de grote hoeveelheid namen die nog niet geclaimd bleken. Het lijkt alsof iedereen zit te slapen”, aldus Jan Brokerhof. De assurantie-adviseur zegt niet alle domeinnamen te willen verkopen. Voor een aantal titels heeft hij interessante ideeën voor eigen gebruik. Zo heeft hij al in overleg met De Goudse een aparte site gecreëerd onder de naam www.alimentatieverzekering.nl, waar de alimentatiepolis wordt gepromoot. Eenzelfde plan heeft Brokerhof met de naam www.abcspaarplan.com, terwijl hij momenteel met een reisverzekeraar onderhandelt over het gebruik van de naam www.reisverzekering.nu.
Hoerensteeg
Behalve algemene en verzekeringsgerelateerde domeinnamen heeft Brokerhof ook beslag weten te leggen op ranzige titels als www.anus.nl, www.hoerensteeg.com en www.teensexplaza.com. De tussenpersoon zegt zelf geen problemen te hebben met het aanbieden van deze namen. “Het is gewoon handel voor mij. Als KPN er geen problemen mee heeft om domeinnamen als www.neuken.com te leasen, waarom zou ik mij daar dan druk over maken?”.
In de lijst met domeinnamen van Brokerhof staat ook www.nbva.nl genoemd (één plaatsje boven www.neukplein.com). Brokerhof: “Nee, die is niet bedoeld voor de verkoop. Dat zit zo: ik zit in de marketingcommssie van de NBVA en heb daar voorgesteld om deze domeinnaam voor de zekerheid alvast te claimen. De bond komt binnenkort namelijk met een eigen website”.

Reageer op dit artikel