nieuws

Assurantiekantoor 2-insure ontwikkelt Vakantiehypotheek

Archief

In samenwerking met enkele hypotheekverstrekkers heeft assurantiekantoor 2-insure (Arnhem) de vakantiehypotheek ontwikkeld.

De Vakantiehypotheek is een lening voor een tweede woning of recreatiewoning. Assurantiekantoor 2-insure heeft de Vakantiehypotheek ontwikkeld, omdat er wel veel hypotheekverstrekkers zijn die recreatiewoningen financieren, maar die moeten dan altijd van steen zijn of minimaal een stenen fundering hebben. “Het financieren van chalets, kunststof- of houten woningen doen reguliere geldverstrekkers sowieso minder graag, maar meestal helemaal niet”, zegt Ron de Vries van 2-insure. “Daarom hebben wij alleen al een contract met zeventig recreatieparken die ons product voeren.”
De maximale looptijd voor de Vakantiehypotheek is dertig jaar waarbij tot 60% van de executiewaarde aflossingsvrij kan worden gefinancierd. De hypotheek kent net als reguliere hypotheken vele aflossingsvormen en naast korte rente ook lange rentevastperioden.
Een financiering tot 100% behoort tot de mogelijkheden. Als de recreatiewoning wordt verhuurd kunnen deze inkomsten, indien professioneel aantoonbaar, meegenomen worden ter financiering van de woning. Ook is het in veel gevallen mogelijk de btw terug te ontvangen.
Koopgrond
Het afsluiten van een hypotheek op een recreatieobject is alleen mogelijk wanneer dit object geplaatst is op koopgrond of grond uitgegeven in erfpacht. Staat het betreffende object geplaatst op huurgrond, dan is er slechts de mogelijkheid tot financiering in de vorm van een persoonlijke lening.
Het assurantiebedrijf 2-insure richt zich op bedrijven en de vermogende particulier. Wie de geldgevers van de Vakantiehypotheek zijn, wil De Vries niet zeggen. “Omdat ze dan bestookt gaan worden door andere tussenpersonen.”

Reageer op dit artikel