nieuws

Assurantieclub onderzoekt slechte opkomst leden

Archief

Assurantieclub Het Markiezaat is op de laatste discussiebijeenkomst geschrokken van de slechte opkomst. Op de agenda stond de toekomst van de assurantieclub.

Slechts vijftien van de 190 leden namen deel aan de bijeenkomst. Het Markiezaat heeft nu een commissie gevormd om de levensvatbaarheid van de club te onderzoeken. Als eerste daad werd een enquête rondgestuurd.
Volgens Markiezaat-voorzitter Chris Prent is met het wegvallen van het studie-element en de initiatieven die de standsorganisaties ontplooien op lezingengebied, het voortbestaan van de assurantieclub op losse schroeven komen te staan.
“Je moet je zelf natuurlijk eens die ultieme vraag stellen. De Federatie durft die vraag niet te stellen aan haar leden. Maar wij dus wel. Namelijk is er in deze tijd nog wel behoefte aan een assurantieclub? Je gaat toch geen assurantieclubs in leven houden puur voor het jaarlijkse feestje van de Federatie?”, vraagt Prent zich af.
Op 6 april moet de enquête binnen zijn bij Het Markiezaat. Als niet alle leden gereageerd hebben, worden deze nagebeld. Op de jaarvergadering van 26 mei zullen de resultaten bekend gemaakt worden.
Prent houdt terdege rekening met het feit dat het meteen de laatste jaarvergadering kan zijn. Aan de andere kant verwacht hij dat door het werkveld van de assurantieclub te verbreden naar financiële dienstverlening, de club haar bestaansrecht kan behouden. “Wellicht moeten we af van die f 50 voor het lidmaatschap en gaan we gewoon geld vragen voor het bijwonen van een lezing. Mensen moeten zich daarvoor inschrijven, waardoor wij zicht hebben op het aantal bezoekers.”

Reageer op dit artikel