nieuws

Assurantie Club Deventer sluit deuren

Archief

Assurantie Club Deventer e.o. heeft besloten de activiteiten te staken. Een sterk teruglopend ledenaantal zou volgens Federatie-voorzitter Jan Muller de reden zijn voor de opheffing.

Deventer telde vorig jaar nog maar 209 leden en was daarmee samen met Het Markiezaat (207) de kleinste assurantieclub. Het Markiezaat hield in april een enquête onder de leden over het voortbestaan van de club. De uitkomst daarvan was: doorgaan.
De assurantieclubs kampen al jaren met een teruglopend ledenaantal. Het boekjaar 1999 is daar geen uitzondering op. Het ledenaantal van de bij de Federatie aangesloten clubs liep vorig jaar terug met -972 naar 15.309 (16.281).
De grootste daler was de Vereniging van Personen werkzaam in het Verzekeringsbedrijf (VPV) die het ledenaantal met 380 zag teruglopen naar 2.220. De Haagse Assurantie Club verloor 296 leden en heeft er nu 1.993. Niet bij alle clubs liepen de leden weg. De Amsterdamsche Beurs Club zag het ledental met 257 stijgen naar 2.300 en heeft daarmee de koppositie van de VPV overgenomen.

Reageer op dit artikel