nieuws

Assu Assist brengt verzekeraars op Internet

Archief

Assu Assist, een softwarebureau uit Bergen op Zoom, gaat verzekeraars aansluiten op Internet. Volgens D.R.H. Duine, directeur van Assu Assist (leverancier van offertepakket voor Credit Lyonnais Nederland), is er bij verzekeraars o.m. behoefte aan kennis op het technische gebied van het wereldwijde computernetwerk en op het gebied van Internet-marketing voor verzekeringsdoeleinden. Assu Assist heeft volgens hem dit soort Internet-disciplines in huis.

Hoewel Internet steeds meer geaccepteerd wordt als het communicatienetwerk van de nabije toekomst, zijn er op dit moment nog weinig verzekeraars op te vinden, anders dan als passief gebruiker, zo stelt Duine.
Assu Assist heeft al de nodige ervaringen opgedaan met de Internet-praktijk via het zusterbedrijf: Duine adviesburo. Sinds afgelopen juni beschikt deze assurantie-adviseur over een operationele internetsite (station). Op deze site kwamen inmiddels al zo’n 4.000 Internet-bezoekers kijken, hetgeen resulteerde in 70 hypotheek- en 15 Rolls-offertes. Ook werd er al enige produktie mee binnengehaald. Op basis van door de Internet-bezoekers aangeleverde gegevens stelt Duine dat de gemiddelde bezoeker die via het netwerk bij het adviesbureau aan komt waaien tussen de 25 en 30 jaar oud is, met een inkomen van f 60-70.000 per jaar.

Reageer op dit artikel