nieuws

Assortiment Levob volledig geschrapt

Archief

Avéro Achmea zet het volledige productassortiment van Levob overboord. Tot 1 februari 2005 kan het intermediair nog offertes aanvragen voor Levob-producten.

Die offertes zijn tot uiterlijk 1 april geldig. Daarna worden geen Levob-polissen meer geaccepteerd en verdwijnt het merk definitief. De schade- en volmachtportefeuilles van Levob worden volgend jaar overgezet naar de Avéro-systemen, waarbij officiële portefeuille-overdrachten zijn te verwachten.
Om automatiseringstechnische redenen wordt de levenportefeuille niet geconverteerd, waardoor Levob als risicodrager van die portefeuille in run-off blijft bestaan. Volgens woordvoerder Bertwin Tiemersma wordt niet getornd aan de fusieafspraak dat de locatie Leusden minimaal vijf jaar geldt als tweede kernlocatie van de business-unit Intermediair van Achmea.
Top-5
De intermediaire tak van Achmea heeft de ambitie om binnen enkele jaren tot de vijf grootste verzekeringsbedrijven van ons land te behoren. Avéro ziet zichzelf na de toevoeging van Levob en de ziektekostenportefeuille van AXA als de nummer 7 met een premieomzet van e 1,1 mld. De top-5 wordt nu gevormd door Nationale-Nederlanden, Aegon, Fortis ASR, Interpolis en Delta Lloyd; de laatste had in 2003 een premieomzet van e 2,3 mld.
is één van de vier powerbrands van Achmea, naast Centraal Beheer, Zilveren Kruis en FBTO.”

Reageer op dit artikel