nieuws

Assistent geeft softwarepakket gratis weg aan tussenpersonen

Archief

“Het gemiddelde systeemhuis vraagt belachelijke prijzen voor hun pakketten die ook nog draaien onder verouderde besturingssystemen”, motiveert Assistent-directeur Clemens Piena het besluit om het nieuwe softwarepakket Express gratis te verstrekken.

Het softwarebedrijf Assistent Automatisering, bekend van het assurantiepakket Assistent 2.0, zet zich met de gratis verstrekking van het pakket met opzet af tegen de grotere systeemhuizen. “Het pakket heeft niet voor niets de naam ‘Express’ meegekregen”, onthult directeur Piena.
“Wij staan op het standpunt dat ook de kleine tussenpersoon de gelegenheid moet hebben om op een normale manier zijn administratie te voeren.”
Om bestaande klanten niet voor het hoofd te stoten, betreft Express een uitgeklede versie van Assistent 2.0. Onder meer het boekingsgedeelte is uit het pakket verwijderd, waardoor een puur relatiebeheerpakket is overgebleven.
Express is over ongeveer drie weken gratis te downloaden via de website van Assistent (www.assistent.nl). De eenmalige registratiekosten bedragen f 34,95. Het pakket kan dan op drie werkplekken gebruikt worden. Het bedrijf levert verder geen ondersteuning op de software. Wel is in het pakket zelf een help-functie aanwezig en bevat het een rubriek frequently asked questions (faq).
Het pakket Assistent 2.0 telt ongeveer honderd gebruikers. “Ons bedrijf bestaat momenteel uit drie medewerkers, maar dat worden er dit jaar nog vijf”, voorspelt Piena.

Reageer op dit artikel