nieuws

ASR-werknemers lopen warm voor opties

Archief

Het eind vorig jaar gelanceerde personeelsoptieplan van ASR Verzekeringsgroep is een succes geworden. Liefst 91% van de potentiële doelgroep doet mee.

De doelgroep bestond uit medewerkers van Stad Rotterdam, De Amersfoortse en Europeesche langer dan twee jaar in vaste dienst. Zij hebben de mogelijkheid gekregen een pakket van honderd opties op ASR-aandelen te kopen. Voor het midden- en hoger kader waren respectievelijk 400 en 750 opties gereserveerd.
De uitoefenprijs is de gemiddelde koers van het ASR-aandeel tussen 2 en 19 december 1997 geworden: f 105. In totaal zijn 1.582 werknemers goed geweest voor de aankoop van 277.969 opties. De opties hebben een (maximale) looptijd van vijf jaar.
Het is de eerste keer dat het ASR-personeel opties kan kopen. Eerder werden wel converteerbare obligaties aangeboden.

Reageer op dit artikel