nieuws

ASR-verzekeraars werven spaarders met Nijntje

Archief

Stad Rotterdam, De Amersfoortse en Woudsend zetten het wereldwijde kindersymbool Nijntje in om (groot)ouders te stimuleren tot sparen voor hun kroost.

De drie ASR-maatschappijen hebben het Nijntje Junior Plan geïntroduceerd. Dit productconcept bestaat uit een spaarrekening, een beleggingsrekening en een kapitaalverzekering. De ASR-verzekeraars zien kinderen vanaf nul jaar als voornaamste doelgroep. Kinderen voor wie een product uit het Nijntje Junior Plan wordt aangeschaft, ontvangen dan ook een Nijntje-cadeau.
Volgens Stad Rotterdam groeit de markt voor jonge spaarders snel. “Sparen voor kinderen door ouders en grootouders blijkt een populaire vorm van kapitaal opbouwen voor bijvoorbeeld de studie. Met het regeringsvoornemen om binnen het nieuwe belastingstelsel een vrijstelling van f 30.000 per kind toe te staan voor de studieverzekering, ziet ook de toekomst van dergelijke producten er rooskleurig uit.” De kapitaalverzekering, het Nijntje Studie Plan, is in verband met het nieuwe belastingplan pas vanaf 1 januari 2001 beschikbaar. De andere twee producten zijn het Nijntje Spaar Plan, een spaarrekening, en het Nijntje Beleggings Plan, een beleggingsrekening. De spaarrekening biedt, bij een minimale storting van f 100, een rentevergoeding. Voor de beleggingsrekening zijn minimale stortingen nodig van f 250 (eenmalig) of f 50 (periodiek). De gelden kunnen worden belegd in vier fondsen van ASR Bank: AEX, Eurotop 100, Food en Mix.

Reageer op dit artikel