nieuws

ASR verkoopt dochters Belstar en Luxstar

Archief

ASR verkoopt de aandelen van haar dochterbedrijven Belstar (55%) en Luxstar (100%) aan de Belgische schade- en levensverzekeraar DVV Verzekeringen, die tevens werkzaam is op de Luxemburgse markt.

De verkoop vloeit voort uit een strategisch besluit door ASR. “De perspectieven op lange termijn in de Belgische markt in relatie tot de kansen in de Nederlandse markt geven aanleiding voor deze heroriëntatie.”
Naast ASR zullen ook Münchener Rück (25%) en Nürnberger Versicherungen (20%) hun belang in Belstar afstoten.
Belstar en Luxstar zullen als zelfstandige bedrijven gericht op distributie via makelaars in de DVV-groep worden opgenomen. Het brutopremie-inkomen van Belstar bedroeg vorig jaar circa f 71,5 (55,5) mln; dat van Luxstar daalde naar f 99,0 (110,0) mln.

Reageer op dit artikel