nieuws

Artsen boycotten VGZ

Archief

Medisch specialisten in solopraktijken roepen hun patiënten op geen verzekering te nemen bij VGZ.

De medici vrezen dat hun patiënten zich niet voldoende bewust zijn, dat zij bij deze verzekeraar niet alle kosten vergoed krijgen. VGZ wil namelijk geen contract sluiten met deze zorgverleners.
“Dit gaat over kwaliteit”, reageert VGZ. “Het gaat om collegiale toetsing We zijn daar erg kritisch op. We willen dat dat er altijd is. Voor een contract zijn twee partijen nodig. Als er bij een solospecialist wel sprake is van intercollegiale toetsing en er tegen een redelijke prijs goede zorg wordt aangeboden, dan maken wij graag afspraken.”
De orde van Medisch Specialisten schat het aantal solopraktijken op een paar honderd.
Tandarts
Ook de tandartsen roepen hun patiënten op geen naturapolis te sluiten, omdat dan slechts een deel van de rekening wordt vergoed als er geen contract is tussen tandarts en zorgverzekeraar. Veel tandartsen hebben op advies van de tandartsenbrancheorganisatie (NMT) nog geen contract met zorgverzekeraars gesloten.
Volgens Zorgverzekeraars Nederland hoeven verzekerden niet ongerust te zijn en krijgen ze de tandartsrekening gewoon vergoed. Zorgverzekeraar VGZ en NMT bereiken inmiddels overeenstemming over het automatiseren van het betalingsverkeer.

Reageer op dit artikel