nieuws

Arno Dolders opvolger van Bob van den Berg bij Legal & General

Archief

Arno Dolders (46) is per 1 februari algemeen directeur geworden van Legal & General. Hij is de opvolger van Bob van den Berg (64), die in 1984 de activiteiten van Legal & General in ons land heeft opgezet en 30 april a.s. heeft uitgekozen als zijn pensioendatum.

Dolders kende in SNS Reaal zijn laatste werkgever. Hij vertrok daar juni vorig jaar om “acht maanden lang veel tijd te besteden aan mijn vrouw en twee kinderen”. Dolders kwam het SNS Reaal-concern binnen via de Belgische direct-writer Corona. In 1997 werd hij directeur van Hooge Huys Schade en later SNS Reaal Schade.
Zijn achtergrond is een universitaire. “Ik heb tot 1985 gewerkt voor de Gemeentelijke en Vrije Universiteiten van Amsterdam, als kunsthistoricus.” Na zijn universitaire loopbaan ging Dolders werken voor IT-bedrijven en Mercedes Benz Leasing.
De verzekeringsbranche bevalt Dolders uitstekend. “Het is complex maar ook erg leuk. Je kunt in deze branche dingen ondernemen. Verzekeraars zijn jarenlang slapend rijk geworden, maar momenteel is de branche enorm in beweging.”
Hij heeft het afgelopen halfjaar ruim kunnen nadenken over zijn nieuwe functie. De sfeer bij Legal & General heeft hem gegrepen. “Veel mensen zijn hier al in 1984 begonnen, waardoor de betrokkenheid groot is. En momenteel doet Legal & General het erg goed. Het formaat van dit bedrijf spreekt mij aan. Bij Hooge Huys werkten bijvoorbeeld zo’n tweeduizend mensen en dan ken je niet iedereen. Hier moet dat, met ruim honderd medewerkers, toch wel lukken.”

Reageer op dit artikel