nieuws

Arnhem is trots op Ohra’s Ooyevaarsnest

Archief

“Ik en de burgers van deze stad zijn trots op dit Ohra-gebouw.” Met die woorden feliciteerde Arnhems burgervader Scholten het manegement van Ohra met zijn nieuwe hoofdkantoor ‘Ooyevaarsnest’.

Het blikvangende hoofdkantoor verwelkomt de automobilisten op de A325 die Arnhem binnenrijden vanuit de richting Nijmegen. Het tachtig meter hoge gebouw heeft f 130 mln gekost en biedt momenteel aan 1.250 Ohra-medewerkers een werkplek.
In zijn openingsrede voor zo’n achthonderd gasten benadrukte bestuursvoorzitter Dan Huesmann de relatie tussen Ohra en de regio Arnhem. “Dit gebouw is een monument van het nieuwe ondernemerschap in deze regio.”
“Soms lijkt deze regio slechts een vlakte die doorkruist moet worden om via snelweg of hoge snelheidstrein vanuit het buitenland in de Randstad te komen. Maar in deze regio wonen ook mensen die ‘leefwaarde’ nastreven. Met geloof in ons kunnen en lef om zaken aan te pakken, is het mogelijk deze regio te laten accelereren. Als wij de handen ineen slaan, dan komt er bijvoorbeeld een Gelredôme. Dit Ohra-gebouw staat midden in die regio en heeft zicht op de bruisende activiteiten”, aldus Huesmann.
Van Lanschot
De officiële opening van het kantoor werd verricht door directeur Wellink van De Nederlandse Bank (DNB). Hij deed dat vanuit de auto, na eerder nog een toespraak te hebben gehouden.
Wellink, toezichthouder op het bankwezen, rechtvaardigde zijn aanwezigheid door erop te wijzen dat Ohra meer is dan een verzekeringsbedrijf. Opvallend genoeg repte Wellink niet over de oktober vorig jaar aangekondigde fusie tussen Ohra en Van Lanschot Bankiers. Dat terwijl hij wel expliciet refereerde aan combinaties tussen banken en verzekeraars zoals ING Groep, Fortis en SNS Reaal.
Ook de Ohra-topmensen Huesmann en Thom Roos lieten de naam Van Lanschot geen enkele maal vallen. Huesmann gaf desgevraagd te kennen dat daar geen conclusies aan verbonden moeten worden. “Wij zijn in gesprek met Van Lanschot. Inzet daarvan is samenwerking. Maar u weet hoe dat gaat bij dergelijke besprekingen, die duren altijd langer dan gepland.”
Het blikvangende Ohra-kantoor. Achter de hoge toren (16 etages) de Rijksweg Nijmegen-Arnhem.
Officier Huesmann
Uit handen van burgemeester Scholten van Arnhem heeft Nuts/Ohra-bestuursvoorzitter Dan Huesmann de koninklijke onderscheiding ‘Officier van Oranje Nassau’ ontvangen. Scholten roemde Huesmann voor zijn inspirerende visie en wijze van leidinggeven. Daarnaast sprak hij zijn waardering uit voor de betrokkenheid van Ohra, en Huesmann, bij Arnhem en de regio. Scholten doelde onder meer op de (financiële) steun voor de renovatie van de Eusebiustoren en het nieuwe Vitesse-stadion Gelredôme. Huesmann zelf toonde zich zichtbaar geroerd door de onderscheiding. “Ik wist niet eens dat dergelijke speldjes nog bestonden. Maar ik moet zeggen, ik voel me nu toch een ander mens.”
Dan Huesmann…ander mens…

Reageer op dit artikel