nieuws

Argenta wedt op twee ‘hypotheekpaarden’

Archief

Argenta gaat de administratie van nieuwe hypotheken die in ons land gesloten worden, niet meer alleen onderbrengen bij Stater. De Belgische hypotheekverstrekker gaat ook in zee met concurrent Quion.

Sinds de Belgische hypotheekverstrekker in 1997 in ons land startte, verzorgde Stater (Bouwfonds) de volledige administratie van de hypotheken. Van de nieuwe hypotheken gaat sinds deze maand echter de helft naar Quion en de helft naar Stater.
“We kiezen puur om strategische redenen voor twee dienstverleners”, legt Mark de Moor uit, stafmedewerker van de Argenta-directie. “Of de verdeling van de productie uiteindelijk anders wordt, is nu niet aan de orde.” Dat Stater een volle dochter is van concurrent Bouwfonds, heeft volgens hem beslist geen rol gespeeld bij de beslissing om niet meer alles onder te brengen bij Stater. “Bij de start was Bouwfonds immers ook al onze concurrent”, aldus De Moor.
De bestaande hypotheekportefeuille van e 5 mld blijft in handen van Stater. Vorig jaar sloot Argenta voor ruim e 1 mld aan nieuwe hypotheken in ons land, in het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg de productie e 550 mln. In totaal heeft Argenta voor een bedrag van e 7,9 mld uitstaan aan hypothecaire kredieten; hiervan is 44% in ons land gerealiseerd.
Nieuwe klanten
Quion is verheugd over de keuze van Argenta. “Het is een grote speler op de Nederlandse markt en we zien de samenwerking als een blijk van groot vertrouwen in onze aanpak”, zegt Quion-directeur Peter Besuijen.
De groei zit er inmiddels aardig in bij Quion. In de eerste helft van dit jaar groeide de hypotheekportefeuille die voor diverse geldgevers wordt beheerd, met 15% tot e 7,5 mld. De groei is vooral bereikt door een uitbreiding van het aantal klanten: zo haalde Quion onlangs de administratie voor de Solide Koers Spaarhypotheek van De Hypotheker binnen. Quion streeft ernaar over drie jaar een portefeuille van minimaal e 15 mld te beheren.

Reageer op dit artikel