nieuws

Argenta voegt in ons land bank- en hypotheekbedrijf samen

Archief

Argenta heeft het Nederlandse hypotheekbedrijf, tot nu toe vanuit Antwerpen gerund, ondergebracht bij het Bredase bijkantoor van Argenta Spaarbank. Van daaruit is ook Argenta Life actief, dat later dit jaar met een overlijdensrisicoverzekering komt.

Met het oog op de samenvoeging worden “de nodige operationele structuren voorzien, wat ook een invloed zal hebben op het aantal medewerkers van Argenta Spaarbank in Nederland”, meldt Marc de Moor, die de leiding over de Nederlandse activiteiten heeft overgegeven aan het duo Hugo Bettens en Nathalie Menschaert. Zij vormden al enkele maanden de directie van de vestiging in Breda. De Moor wordt bij Argenta Holding verantwoordelijk voor groepsriskmanagement.
De wijziging in het aantal werknemers zal eerder een uitbreiding dan een inkrimping van het aantal medewerkers betreffen, laat Menschaert weten. “We zitten nog volop in de overgangsfase en weten nog niet precies hoe de operationele structuur eruit gaat zien.”
Argenta Life
Het Nederlandse levenbedrijf van de Belgische bankverzekeraar maakte vorig jaar een herstart met het aanbieden van verzekeringen die worden gekoppeld aan de spaarhypotheek van Argenta. “Feitelijk zijn we in februari gestart”, zegt directeur Edmond Es. “Die start is wat vertraagd geweest omdat we ons tussenpersonenkanaal moesten activeren. We bieden tot nu toe één product aan; vorig jaar zijn we uitgekomen op 1.068 polissen. Het gaat snel, want nu staan we alweer op ruim 1.300 polissen.”
De premieomzet van Argenta Life, in Breda met vier FTE actief, bedroeg vorig jaar _ 2,08 mln. “In tegenstelling tot Argenta Spaarbank, die in Nederland actief is als bijkantoor, zijn wij een volledig Nederlandse rechtspersoon met als moeder het Belgische verzekeringsbedrijf van Argenta”, verduidelijkt Es. Het assortiment van de levensverzekeraar zal voorzichtig worden uitgebreid: later dit jaar staat de introductie van een overlijdensrisicoverzekering gepland.

Reageer op dit artikel